کاروان حج تمتع 28017

اطلاع رسانی حج تمتع 1403

کاروان حج تمتع 28017

اطلاع رسانی حج تمتع 1403

۲۵ مطلب در اسفند ۱۴۰۲ ثبت شده است

❓جایگاه و طول و عرض و ارتفاع کعبه

🕋 کعبه : روی یک قاعده ۲۵ سانتی‌متری از جنس سنگ مرمر بناشده که به اندازه ۳۵ سانتی‌متر جلوآمدگی دارد. 

ارتفاع آن حدود13/1 متر، با طول و عرض ۱۱٬۲۲ در ۱۰٬۲۲ متر است.

در بعضی منابع جزئیات اضلاع کعبه به این شکل بیان شده‌است.

• طول ضلع در کعبه؛ یعنی از رکن حجر الاسود تا رکن عراقی: ۱۱٫۶۸ متر

• طول رکن عراقی تا شامی، سمتی که حجر اسماعیل در آن قرار دارد: ۹٫۹۰ متر

• طول رکن شامی تا رکن یمانی: ۱۲٫۰۴ متر

• طول رکن یمانی تا رکن حجر الاسود: ۱۰٫۱۸ متر

• بنای کعبه از سنگ‌های سیاه و سختی ساخته شده که با کنار زدن پرده از روی آن، آشکار است. 

این سنگ‌ها که از زمان بنای کعبه از سال ۱۰۴۰ (قمری) تاکنون بر جای مانده، از کوه‌های مکه به ویژه جبل الکعبه (در محله شُبَیکه مکه) و جبل مزدلفه گرفته شده‌است. 

سنگ‌ها اندازه‌های گوناگون دارند، به گونه‌ای که بزرگ‌ترین آنان با طول و عرض و بلندی ۱۹۰، ۵۰ و ۲۸ سانتی‌متر و کوچک‌ترین آنان با طول و عرض ۵۰ و ۴۰ سانتی‌متر است. 

پایه‌های آن از سرب مذاب ساخته شده‌است و بدین ترتیب بنایی نسبتاً استوار است.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ اسفند ۰۲ ، ۱۴:۳۷
حسن صیادزمردی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ اسفند ۰۲ ، ۰۰:۴۱
حسن صیادزمردی

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ اسفند ۰۲ ، ۰۰:۳۵
حسن صیادزمردی

📣آیا میدانستید مصرف مواد مخدر علیرغم ضرر جانی و مالی ، از لحاظ قانونی چه مجازاتهای در✈️ فرودگاه ایران و عربستان بدنبال دارد .⚖️ قوانین حمل و مصرف مواد مخدر در ایران و عربستان🇮🇷🇸🇦چنانچه اتباع ایرانی با هر قصدی ، اقدام به حمل و نگهداری مواد مخدر به هر مقدار نمایند ، از زمان قطعی شدن ، ضمن بازداشت ومعرفی به دستگاه قضائی ونیز لغو سفر حج و از بین رفتن هزینه پرداخت شده سفر، از یک و در صورت تکرار از ۵ تا ۱۵ سال گذرنامه آنها ابطال و ممنوع الخروج خواهند شد .و چنانچه فرد مذکور به هر طریقی موفق به حمل مواد و خروج از کشور گردد ، و در کشور مقصد یعنی عربستان ، شناسائی و دستگیر شود،به هر مقدار، از۱ تا ۱۰ سال حبس پیش بینی شده است .دستگاه قضائی سعودی اجازه برقراری ارتباط فرد دستگیر شده را به هیچ وجه با خانواده شان نخواهد داد و توجهی به سن و سال و جنسیت و وضعیت بیماری آنان نداشته و با آنها بعنوان یک مجرم به شدت برخورد می نماید .لذا ساک زائرین در روزهای قبل از پرواز ، از آنها دریافت ودر حضور مامورین ویژه مواد مخدر و سگ های مواد یاب در فرودگاه ،تحت بازرسی قرار می گیرد .

 
 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ اسفند ۰۲ ، ۰۰:۱۹
حسن صیادزمردی

( برداشت های تربیتی از آیات حج)

و إِذْ قالَ إِبْراهِیمُ رَبِّ اجْعَلْ هذا بَلَداً آمِناً وَ ارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَراتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ
( بخشی از آیه ۱۲۶ بقره)
و (بیاد آور) هنگامى که ابراهیم گفت: پروردگارا! این (سرزمین) را شهرى امن قرارده و اهل آن را، آنان که به خدا و روز آخرت ایمان آورده‌اند، از ثمرات (گوناگون) روزى ده.
 هدف تربیتی : بیان اهمیت امنیت  و رزق و روزی به عنوان دو نیاز اساسی انسان برای انجام عبادت .
هدف رفتاری : در امنیت حجاج تلاش کنید مبادا آزاری به سایر حج گزاران وارد کنید و سبب سلب امنیت آنان شوید 
واژه شناسی :بلد: سرزمین. دیار.
برداشت از آیه :
به دعای حضرت ابراهیم علیه السلام دقت کنید که دو نعمت بزرگ را برای سرزمین و بلد خویش خواست اول نعمت امنیت یعنی مصون بودن از خطرات نه تنها برای همه انسان ها بلکه برای همه موجودات و حیوانات از قبیل درختان و گیاهان و پرندگان و  (اجْعَلْ هذا بَلَداً آمِناً).
دومین نعمت اساسی که حضرت ابراهیم در دعا و درخواست خویش از خدا پس از پایان بنای کعبه درخواست کرد ، رزق و روزی است در واقع درخواست وفور نعمت و ثمرات (وَ ارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَراتِ) و در ادامه رزق و روزی را همراه با ایمان به خدا و روز قیامت ارزشمند می داند..
رزق و روزی و امنیت در سایه ایمان به خدا و روز قیامت ارزشمند و فضیلت دارد ، در واقع نعمت امنیت،  رزق و روزی ، خداباوری ، آخرت گرایی در کنار هم مورد درخواست و دعای حضرت ابراهیم علیه السلام بود .(مَنْ آمَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ) اگر چه خداوند متاع و روزی را برای کافران نیز قرار داده است .
 این آیه وظیفه ما را به عنوان حج گزاران مشخص می کند : باید در کنار دیگران به فکر تامین امنیت همدیگر باشیم ، آسیب و آزاری به دیگران وارد نکنیم و سبب سلب ارامش و امنیت دیگران نشویم، آداب معاشرت در همه مراحل و اوقات و موقعیت ها ،در طواف و سعی ،در نماز و زیارت ، در منی و عرفات و سایر مشاعرمقدسه به گونه ای رعایت کنیم که امنیت و راحتی دیگران را مختل نکنیم وآسایش و آرامش آنان را در اولویت قرار دهیم.
حضرت ابراهیم به ما یاد می دهد که برای دیار و بلد و سرزمین خود امنیت و آسایش و رزق و روزی را در کنار ایمان از خدا بخواهیم ودر جهت تحقق آن تلاش کنیم .نسبت به شهر و دیار خویش بی تفاوت نباشیم.
مطابق تفسیر وارده امنیت نه تنها برای انسان باید باشد بلکه برای محیط زیست ، حیوانات و سایر موجودات نیز باید تامین شود .
دو روایت مرتبط با آیه :
روایت اول از امام صادق (علیه السلام) فرمود : ابراهیم (علیه السلام) وقتی کار بازسازی خانه‌ی خدا را به پایان برد فرمود: رَبِّ اجْعَلْ هذا بَلَداً آمِناً وَ ارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَراتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُمْ بِاللهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ.
روایت دوم :امام صادق (علیه السلام)در تفسیر این آیه  فرمود :هر بشری به حرم خدا درآید و در آنجا پناه بگیرد، از خشم خدا در أمان خواهدبود. و هر حیوان وحشی و یا پرنده‌ی آسمانی به حرم خدا آید، در امان خواهدبود که او را رم نداده و آزار نکنند تا آن هنگام که از حرم خدا بیرون شود

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ اسفند ۰۲ ، ۰۰:۰۹
حسن صیادزمردی

آشنائی مختصری با مسجد النبی
مسجد النبی ، مسجد پیامبر اکرم ص در شهر مدینه در کشور عربستان سعودی که مرقد پیامبرص نیز در آن جای دارد .
این مسجد پس از مسجد الحرام دومین مسجد از مقدس ترین مساجد اسلام است و پیامبر اکرم ص در سال اول هجرت آن را ساخته است.
به لحاظ تاریخی مسجد النبی ، دومین مسجد بعد از مسجد قبا است که در اسلام ساخته شد .
مسجد النبی با گذشت زمان و در دوره های مختلف تاریخ عربستان ، تغییرات زیادی کرده است ، ساختمان امروزی مسجد النبی شامل یک پلان مستطیلی شکل در دو طبقه بوده و محوطه مسجد اکنون میتواند بیش از هزاران  نمازگزار را در خود جای دهد.
      گنبد خضراء مسجد النبی
قابل توجه ترین ویژگی مسجد پیامبر ص ، گنبد سبز پیامبر است که از گنبد های سفید دیگر بلند تر است ،اینجا مکانی است که مقبره ی پیامبر(ص)واقع شده است. 
در قلب مسجد ، ناحیه ی کوچکی است که روضه ی نبوی نام دارد واز مرقد پیامبر تا محراب را در بر میگیردو همه ی زائران می کوشند از روضه دیدن کرده و در آن نماز بگذارند
ازمکانهای مقدس در داخل مسجد النبی را میتوان :
1️⃣_مرقد پیامبر ص
2️⃣_روضه شریف نبوی 
3️⃣_محراب تهجد
4️⃣_خانه حضرت زهرا س
5️⃣_مکان مربوط به اصحاب صفه
6️⃣_محراب پیامبر ص
7️⃣_منبر پیامبر ص
8️⃣_ستون توبه _ستون وفود_ستون حرس_ستون حنانه _ستون سریر
9️⃣_مقام جبرئیل
را نام برد .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ اسفند ۰۲ ، ۰۰:۰۵
حسن صیادزمردی

( برداشت های تربیتی از آیات حج)
وَ إِذْ جَعَلْنَا الْبَیْتَ مَثابَةً لِلنَّاسِ وَ أَمْناً وَ اتَّخِذُوا مِنْ مَقامِ إِبْراهِیمَ ‌مُصَلًّى وَ عَهِدْنا إِلى‌ إِبْراهِیمَ وَ إِسْماعِیلَ أَنْ طَهِّرا بَیْتِیَ لِلطَّائِفِینَ وَ الْعاکِفِینَ وَ الرُّکَّعِ السُّجُودِ.(بقره 125)
و (به یادآور) هنگامى که خانه (ى کعبه) را محل رجوع و اجتماع و مرکز امن براى مردم قرار دادیم (وگفتیم:) از مقام ابراهیم، جایگاهى براى نماز انتخاب کنید و به ابراهیم واسماعیل تکلیف کردیم که خانه مرا براى طواف کنندگان و معتکفان وراکعان و ساجدان، پاک و پاکیزه کنید.
 *هدف تربیتی* : بیان اهمیت خانه خدا و امنیت در حج و سایر وظایف مرتبط با خانه خدا .
 *هدف رفتاری* ؛ خانه خدارا  محل بازگشت به خدا ، شناخت خود و ارتباط همراه با امنیت با سایر انسان های مومن قرار دهید .
*واژه شناسی* :مثابة: ثوب در اصل به معنى رجوع است،مثابة اسم مکان است یعنى محل بازگشت چون کعبه محل بازگشت مردم است، به قول بعضى معنى آن محل کسب ثواب است.
مقدمه ؛ ماه مبارک رمضان علاوه بر همه فضائل و برکات ، ماه در خواست حج از خداوند است در همه تعقیبات نماز این ماه بزرگ و در ادعیه وارده از قبیل دعای افتتاح ، دعای ابوحمزه ثمالی و سایر مناجات ها و دعا ها توفیق حج از خداوند خواسته شده است که :اَللّهُمَّ ارْزُقْنی حَجَّ بَیتِک الْحَرامِ فِی عامی هذا وَفی کلِّ عامٍ ما اَبْقَیتَنی فی یسْرٍ مِنْک وَعافِیةٍ، وَسَعَةِ رِزْقٍ،وَلا تُخْلِنی مِنْ تِلْک الْمواقِفِ الْکریمَةِ، وَالْمَشاهِدِ الشَّریفَةِ، وَزِیارَةِ قَبْرِ نَبِیک صَلَواتُک عَلَیهِ وَآلِهِ
به این مناسبت همراه با حجاج بیت الله الحرام آیات حج را مرور می کنیم و برداشت های تربیتی و اجتماعی آیات قرآن رادر این ماه  مطالعه می کنیم .
 *برداشت از آیه* :
 در این آیه خداوند کعبه را محل بازگشت معرفی می کند یعنی اگر ما در طول زندگی روزمره و اشتغالات مختلف از خدا دور شده ایم ، در کنار کعبه که خانه خدا و مردم است بسوی خدا برگردیم و خود را بازیابیم ،هویت ما خدایی است ، اگر هویت خود را فراموش یا گم کرده ایم باید در کنار خانه خدا هویت خویش را پیدا کنیم و به سوی او باز گردیم *(وَ إِذْ جَعَلْنَا الْبَیْتَ مَثابَةً لِلنَّاسِ)*
این خانه محل امنیت برای انسان ها و همه موجودات است ، باید امنیت و صلح و صفا را در کنار این خانه یادبگیریم و به سراسر زندگی خود و ارتباط با دیگران منتقل کنیم ، در کنار انسان های دیگر با امنیت و صلح و صفا زندگی کنیم.(وَ إِذْ جَعَلْنَا الْبَیْتَ مَثابَةً لِلنَّاسِ وَ أَمْناً)
کعبه قرار گاه و جهت یاب عبادت است ، عبادت نیاز به امنیت دارد ، انسانی که امنیت ندارد حتی نماز وی تبدیل به نماز خوف می شود، پس برای رشد معنوی و عبادت خالص باید سعی کنیم امنیت را در خانه ، جامعه،  شهر و همه قرارگاه های عبادت بر قرار کنیم امنیت نیاز اساسی  همه انسان هاست.
این خانه موقعی برای عبادت آماده و مناسب است که اولا امنیت در آن مستقر باشد ثانیا از همه مظاهر و آثار ناپاکی ها، رذالت ها ، پلیدی ها از قبیل شرک و ظلم و تعدی پاک شود و تطهیر یابد ثالثا تطهیر و پاک شدن خانه خدا باید توسط پاکان و خوبان و برگزیدگان انجام شود ، انسان های پلید و مشرک و ناپاک نمی توانند پاک کننده و تطهیر کننده خانه خدا باشند .
(عَهِدْنا إِلى‌ إِبْراهِیمَ وَ إِسْماعِیلَ أَنْ طَهِّرا بَیْتِیَ لِلطَّائِفِینَ وَ الْعاکِفِینَ وَ الرُّکَّعِ السُّجُودِ.)
 خداوند برای شما طواف کنندگان و سجده گران و تعظیم کنندگان در برابر خدا ، کعبه را بواسطه انسان های پاک همانند ابراهیم و فرزندانش پاک و تطهیر کرده است ، پس شما نیز :
آثار پاکی و طهارت کعبه را حفظ کنید و سعی کنید کعبه و مشاهد مشرفه را پاک ومطهر نگاه دارید.
در پاکی درون و تطهیر برون و درون خویش بکوشید.
هرو و ادامه دهنده راه ابراهیم خلیل الرحمن و فرزندانش باشید (وَ اتَّخِذُوا مِنْ مَقامِ إِبْراهِیمَ ‌مُصَلًّى ).

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ اسفند ۰۲ ، ۲۳:۴۵
حسن صیادزمردی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ اسفند ۰۲ ، ۲۳:۴۸
حسن صیادزمردی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ اسفند ۰۲ ، ۲۳:۳۳
حسن صیادزمردی
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ اسفند ۰۲ ، ۲۳:۰۶
حسن صیادزمردی