کاروان حج تمتع 28017

اطلاع رسانی حج تمتع 1403

کاروان حج تمتع 28017

اطلاع رسانی حج تمتع 1403

۱۹ فروردين ۰۳ ، ۲۲:۳۰

🌹سیری در آیات حج 12🌹

(برداشت های تربیتی از آیات حج)

إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِی بِبَکَّةَ مُبَارَکًا وَهُدًى لِلْعَالَمِینَ ( آل عمران)

نخستین خانه‌ای که برای مردم (و نیایش خداوند) قرار داده شد، همان است که در سرزمین مکّه است، که پر برکت، و مایه هدایت جهانیان است.هدف تربیتی : خانه ای با برکت است که مایه هدایت باشد .

هدف رفتاری :در خانه خدا هیچگاه احساس غربت و تنهایی نکنید چرا که این خانه ،خانه مردم است .

واژه شناسی : بیت : مسکن، اعم از آنکه از سنگ باشد یا غیر آن (اطاق- خیمه) و دار از آن اعم است و شامل همه نوع خانه مى باشد. بکه : بک در لغت به معنى ازدحام است، زمین کعبه و اطراف آن بواسطه ازدحام مردم بکه نامیده شده است. مبارک : بروک به معنى ثبوت، برکت فائده ثابت و مبارک، چیزى که در آن فائده ثابت باشد

برداشت از آیه :

1/از پیامبر (صلی الله علیه و آله) درباره‌ی اوّلین مسجدی که برای مردم قرار داده شد سؤال شد، فرمود: « مسجدالحرام و سپس بیت‌المقدس».

همچنین حضرت امام علی (علیه السلام) در تفسیر آیه " إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِی بِبَکَّةَ مُبارَکاً " فرمود : پیش از آن خانه‌ای نبود که به‌سوی آن برای حج بروند، بیت‌الحرام است و قبل از آن خانه‌های زیادی بوده ولیکن آن اوّلین خانه‌ی مبارک و مایه‌ی هدایت مردم است.

2/ کعبه برخلاف سایر معابد و مراکز عبادت ، خانه مردم است ، یعنی برای مردم و حل مشکلات آنان ، تامین نیازهای اساسی مردم از قبیل امنیت ، روزی و رزق و ثمرات و سایر منافع مادی و معنوی، رسیدگی به مسائل و امور اجتماعی ناس ساخته و قرار داده شده است .( إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ)

3/ مدیریت خانه کعبه و تدبیر امور آن باید به گونه ای باشد که همچنان خانه مردم باشد ، انسان در خانه خود احساس آرامش و راحتی می کند ، فرد در خانه خود ترس و اضطراب ، تشویش،و نگرانی ندارد ، خانه محل انس و الفت و سکون و آرامش است.

4/ امام کاظم (علیه السلام) می فرمایند : در بیست‌وپنجم ذیقعده خانه‌ی خدا بنا نهاده شد و آن اوّلین رحمتی است که بر روی زمین قرار داده شد و خداوند آن را محلّ بازگشت و مرکز امن و امان برای مردم قرار داد.

5/خانه ای مبارک است که محلی برای رشد معنوی و رسیدن به کمال وآرامش و اطمینان قلبی باشد، خانه برای هدایت (مُبَارَکًا وَهُدًى لِلْعَالَمِینَ*)

برداشت تربیتی :اگر بخواهیم خانه و منزل ما مبارک باشد سعی کنیم:

خانه رنگ خدایی داشته باشد

خانه محل آرامش و سکون باشد

محلی برای رشد معنوی و کمال باشد.خادم الحجاج

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳/۰۱/۱۹
حسن صیادزمردی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی