کاروان حج تمتع 28017

اطلاع رسانی حج تمتع 1403

کاروان حج تمتع 28017

اطلاع رسانی حج تمتع 1403

۱۱ فروردين ۰۳ ، ۲۳:۴۶

🌹سیری در آیات حج8 🌹

برداشت های تربیتی از آیات حج)

الْحَجُّ أَشْهُرٌ مَعْلُوماتٌ فَمَنْ فَرَضَ فِیهِنَّ الْحَجَّ فَلا رَفَثَ وَ لا فُسُوقَ وَ لا جِدالَ فِی الْحَجِّ وَ ما تَفْعَلُوا مِنْ خَیْرٍ یَعْلَمْهُ اللَّهُ وَ تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوى‌ وَ اتَّقُونِ یا أُولِی الْأَلْبابِ‌(بقره ۱۹۷)

حج، در ماه‌های معینی است ! و کسانی که (با بستن احرام، و شروع به مناسک حج،) حج را بر خود فرض کرده‌اند، (باید بدانند که) در حج، آمیزش جنسی با زنان، و گناه و جدال نیست! و آنچه از کارهای نیک انجام دهید، خدا آن را می‌داند. و زاد و توشه تهیه کنید، که بهترین زاد و توشه، پرهیزکاری است ! و از من بپرهیزید ای خردمندان!

هدف تربیتی ؛ بیان برخی از نبایدهای و اسیب های حج .

هدف رفتاری :در کارهای خیر وانجام رفتارهایی تقوایی پیشقدم باشید .هدف و باطن حج را بشناسید و در آن تفکر کنید.

واژه شناسی : رفث : آمیزش با زنان. فسوق :. دراین آیه به معنى دروغ مى باشد. جدال : مجادله و مخاصمه. مراد در آیه لا و اللَّه و بلى و اللَّه گفتن است زاد : توشه.

روایت مرتبط ؛ قال الباقر (علیه السلام)- الحَجُّ أَشْهُرٌ مَعْلُوماتٌ شَوَّالٌ وَ ذُو الْقَعْدَهًِْ وَ ذُو الْحِجَّهًِْ لَیْسَ لِأَحَدٍ أَنْ یَحُجُّ فِیمَا سِوَاهُنَّ.

امام باقر (علیه السلام)فرمود : شوّال، ذی‌القعده و ذی‌الحجّه، ماه‌های حج می‌باشند و مردم، تنها، باید در این ماه‌ها به حج بروند.

برداشت از آیه ؛

1/ انجام اعمال حج که شامل عمره تمتع و حج تمتع است، تنها در ماه های مشخصی است ، این امر نشان گر توجه به عنصر زمان و زمان شناسی در حج است اگر چه عمره مفرده چنین محدودیتی ندارد اما احرام بستن برای حج فقط در این ماه ها یعنی (شَوَّالٌ وَ ذُو الْقَعْدَهًِْ وَ ذُو الْحِجه) تعیین شده است.

2/ برای تربیت روحی و آمادگی روانی و رفتاری انسان در دانشگاه بزرگ تعلیم وتربیت حج ، به عنوان یک عبادت بزرگ ،توجه به بایدها و نبایدهای رفتاری و سبک زندگی برای فرد سازی و پاکسازی جامعه و محیط تاکید شده است که به چند مورد در آیه فوق اشاره می شود:

3/محیط و مکان حج و پس از بستن احرام و واردشدن به دوره کارآموزی و باز آموزی تربیتی حج ، باید کاملا الهی و خدایی شود لذا آمیزش جنسی و هر گونه استمتاع و لذت گرایی جنسی ممنوع شده است ، کنترل این غریزه تمرین تقوا گرایی است (فَلا رَفَثَ)،، در روزه نیز آیت استمتاع جنسی محدود و کنترل شده است.

4/ آسیب و آفت رفتاری دیگری که زندگی فردی واجتماعی و روابط بین فردی را آسیب می رساند ، دروغ گویی و عدم بیان حقیقت است که نه تنها در حج ممنوع شده است بلکه در مراحل زندگی چه به شوخی باشد یا جدی ، از آن نهی شده است ( وَ لا فُسُوقَ )، این انر به ما یلد می دهد که در زندگی بدنبال بیان حق و حقیقت باشیم و هرگز زبان خود را به دروغگویی آلوده نسازیم .خادم الحجاج

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳/۰۱/۱۱
حسن صیادزمردی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی